Invisalign ειναι μία αόρατη τεχνική ορθοδοντικής θεραπείας.

Φανταστείτε σιδεράκια που μπορούν να ευθυγραμμίσουν τα δόντια σας χωρίς σύρματα η άγκυστρα.Αυτή η θεραπεία δεν είναι μόνο γεγονός, έχει βοηθήσει και πάνω από 1000000 ανθρώπους διεθνώς να τελειοποιήσουν το χαμόγελο τους.Εμφανίστικε το 1999 κι αποτελείτε από μία σειρά διαφανών κινητών ορθοδοντικ.ων μηχανημάτων που είναι πλήρως εξατομικευμένα στις ορθοδοντικές σας απαιτήσεις, αλλα τόσο διακριτικά που κανείς μπορεί να μην αντιληφθεί ότι τα φοράτεInvisalign έχει παρόμοια θεραπευτική προσέγγιση με τα ορθοδοντικά σύρματα.Χρησιμοποιείται ελεγχόμενη δύναμη για μετακίνηση των δοντιών στη σωστή θέση.Η διαφορά είναι στο χρονισμό σε κάθε στάδιο, μόνο ορισμένα δόντια επιτρέπεται να μετακινηθόυν, αντι να μετακινούνται όλα με τη μία

Όπως τα σιδεράκια, το Invisalign θεραπεύει ένα μεγάλο έυρος ορθοδοντικών προβλημάτων, όπως στραβά δόντια, συνωστισμένα δόντια, ανώμαλα κενά, ανωμαλίες σύγκλεισης και σταυροειδή σύγκλειση.Κι οι δύο μέθοδοι είναι αποτελεσματικές για την ορθοδοντική διευθέτηση των δοντιων, αλλα το invisalign παρέχει ορισμένα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα…

Είναι κινητό.Δεν χρειαζέται να ανησυχείτε για την ενσφήνωση τροφής στα σιδεράκια σας.Μπορείτε να αφαιρέσετε το invisalign κατά το φαγητό, το βουρτσισμα των δοντών και τη χρήση οδοντικού νήματος.

Ανεση : Τα ορθοδοντικά σύρματα σημάινει πως χρειάζεστε τακτικές επισκέψεις στόν οδοντίατρο για ρύθμιση συρμάτων, που μπορεί να προκαλούν δυσανεξία σε ορισμένους.Το invisalign οχι μόνο δε χρειάζεται ρυθμίσεις, αλλά οι λείες επιφάνειες των μηχανημάτων δεν ερεθίζουν τα ούλα και τις παρειές όπως τα σιδεράκια.
Διακριτικότητα : Τα invisalign είναι πρακτικά αόρατα, κι είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πραγματοποιείτε ορθοδοντική θεραπεία.
Εξοικονόμηση χρόνου : Η εξάλειψη των ρυθμίσεων των συρμάτων σημαίνει λιγότερος χρόνος στόν οδοντίατρο.

Ενώ το invisalign παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους.Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρείαζεται να συνδυαστεί με σιδεράκια για ολοκλήρωση της θεραπείας.Οπως με τα ορθοδοντικά σύρματα, μπορεί  να αισθάνεστε κάποια ελαφρά δυσανεξία από την πίεση κατά τη μετακίνηση των δοντιών.

Η διαδικασία invisalign
Χρησιμοποιείται μία τρισδιάστατη υπολογιστική τεχνολογία για σχδειασμό κάθε φάσης της θεραπείας εκ των προτέρων.Το αποτέλεσμα είναι μία σειρά μηχανημάτων, με ακριβείς υπολογισμούς για τη στρατηγική μετακίνηση των δοντιών στην θέση τους κι επίτευξη ενός όμορφου χαμόγελου.


Θα χρειαστεί μία ενημέρωση από τον ορθοδοντικό για να προσδιοριστεί ποιος τύπος ορθοδοντικής θεραπείας είναι ο καταλληλότερος για εσας.Ο οδοντίατρος μπορεί να σας ενημερώσει για τις θεραπευτικές επιλογές,το κόστος και να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καταληλότερη θεραπεία.

Λαμβάνονται σποτυπώματα και δημιουργείται μία τρισδιάστατη απεικόνιση των δοντιών.Στη συνέχεια ο οδοντίατρος προγραμματίζει ολόκληρη την θεραπεία στο οδοντιατρείο του.Χρησιμοποιούνται ψηφιακές εικόνες για να δείτε πώς θα είναι το χαμόγελο σας μετά από κάθε στάδιο της θεραπείας.Κατασκευάζονται εξατομικευμένα μηχανήματα invisalign και αποστέλλονται στον οδοντίατρο.Τοποθετείται ένα σε κάθε στάδιο της θεραπείας, που διαφέρει λίγο από το προηγούμενο.Ο οδοντίατρος θα καθορίσει ένα πρόγραμμα για την αλλαγή των μηχανημάτων περίπου ανα 2 εβδομάδες.

Μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο ανα 4-6 εβδομάδες για να βεβαιωθεί πως η θεραπεία εξελίσσεται με βάση το πρόγραμμα.

Ο χρόνος θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με τη βαρύτητα της κάθε περίπτωσης.Ο μέσος χρόνος θεραπείας είναι 12 μήνες ή 24 ορθοδοντικά μηχανήματα σε κάθε οδοντικό τόξο.Μετα την θεραπεία, θα τοποθετηθεί ένα συγκρατητικό  μηχάνημα.

Invisalign: Εξετάστε τις επιλογές σας.

Υπάρχουν αρκετοί τύποι προιοντον invisalign για να επιλέξετε:

* Invisalign Full : Χρησιμοποιούνται για μεγάλο εύρος περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σύνθετων ανωμαλιών σύγκλεισης.
* Invisalign Assist: Όταν χρειάζονται μόνο μηχανήματα ορθοδοντικής διευθέτησης, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα.Είναι σχεδιασμένα για απλούστερα περιστατικά και συμπεριλαμβάνεται επίσης κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση για να εξελιχθεί ομαλά η θεραπεία.
* Invisalign Express:   Αν είχατε τοποθετήσει σιδεράκια σε μικρή ηλικία και παρατηρείτε πως τα δόντια σας επανέρχονται στην αρχική τους θέση, μπορεί να σκεφτείτε αυτήν την επιλογή.Χρησημοποιούνται έως 10 μηχανήματα για διόρθωση ήπιων περιπτώσεων συνωστισμού ή κενών διαστημάτων.Η θεραπεία διαρκεί περίπου έξι μήνες κι οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέσημε τους άλλους τύπους invisalign
* Συγκρατητήρες Vivera : Κατασκευάζονται με την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στα Invisalign.Διατίθενται σε μία σειρά 4 ορθοδονοτικών μηχανημάτων που αποστέλλονται σταδιακά στον ασθενή για την καλύτερη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο μετά από θεραπεία invisalign, αλλα κι από οποιαδήποτε ορθοδοντική θεραπεία.
* Invisalign Teen : Είναι ειδικά κατασκευασμένα για εφήβους.Λειτουργεί ακριβώς όπως το σύστημα invisalign με τις εξής διαφορές:

Είναι σχεδιασμένα για να αντισταθμίζουν την ανατολή των νέων γομφίων (για να μπορούν να τοποθετηθούν, θα πρέπρει οι γομφίοι του εφήβουνα έχουν ανατέλει μερικώς)Περιέχουν ένα δείκτη που αλλάζει χρώμα από μπλέ σε διαφανές για να γνωρίζετε πότε χρειάζονται αντικατάσταση.Περιλαμβάνονται έως και έξι μηχανμεροςήματα αντικατάστασης σε περίπτωση που χαθούν τα αρχικά.Αποτελεί μία άριστη επιλογή για παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, καθως υπάρχει μικρότερος κίνδυνος βλάβης των μαλακών ιστών του στόματος σε σχέση με τα ορθοδοντικά σύρματα.Επίσης είναι κατάλληλα για εφήβους που επηρεζετάζεται η αυτοπεποίθηση τους από την τοποθέτηση ορθοδοντικών συρμάτων στο στόμα τους.

 10 συμαντικοί λόγοι για να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας για τα invisalign και γιατί να τα προτιμήσετε.

* Είναι σχεδόν αόρατα.Αυτό σημαίνει πως κάποιος θα πρέπει να κοιτάξει τα δόντια σας από πολύ κόντα για να καταλάβει ότι φοράτε νάρθηκα invisalign.
* Κατασκευάζονται εξατομικευμένα για το κάθε στόμα.Μετακινούν προοδευτικά τα δόντια, αντι, να ασκούν έντονες δυνάμεις όπως η κλασσική ορθοδοντική θεραπεία.
* Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι πιο προβλέψιμο.Μερικές φορές έχουμε πρακτικά μεγαλύτερο έλεγχο στήν ορθοδοντική διευθέτηση των δοντιών, κι έτσι μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και σε μία οθόνη υπολογιστή πριν την έναρξη της θεραπείας.
* Η θεραπεία είναι μερικές φορές συντομότερη σε σχέση με τα παραδοσιακά brackets.Αντί να περιμένετ 3 χρόνια για να δείτε αποτελέσματα, μπορεί να χρεισατούν μόνο έξι μήνες.
* Μερικοί ασθενείς αναφέρουν λιγότερο πόνο από την θεραπεία invisalign.Στην κλασσική ορθοδοντική θεραπεία υπάρχει πόνος ειδικά μετα απο τις ρυθμήσεις που πραγματοποιούνται.Αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος
* Είναι έυκολα στόν καθαρισμό.Τα μεταλλικά άγκιστρα δεν μπορούν να αφαιρεθούν κάθε βράδυ για καθαρισμό των δοντιών, που σημάινει πως παραμένουν άθικτοι οι οδοντικοίιστοί μετά την αθαίρεση τους.
* Οι διάφανες νάρθηκες δεν επηρεάζουν την ομιλία.
* Οι διάφανες νάρθυκες δεν επιβαρύνουν την υγέια των ούλων.Είναι ευκολότερος ο καθαρισμός δοντιών με καλή ορθοδοντική διευθέτηση, που σημαίνει πως τα ούλα παραμένουν καθαρότερα στην πορεία των χρόνων.
* Η σωστή σύγκλειση είναι πιο σημαντική σε σχέση με ότι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.
* Μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση πονοκεφάλων και την αποτριβή των δοντιών.